Smile in a jar carbon натурална минерална паста за зъби без пяна

  • Brand: Nature Soul Cosmetics by Tanya Koleva
  • Cat No: 001
+ -
24,89 лв. 19,66 лв.
Properties
Properties

Натурална минерална паста за зъби без пяна ISO 16128 Natural origin ingredients – 96% Световен Веган сертификат Награда "Най-добра паста за зъби с активен въглен" за 2022 год. Beauty short list awards - Well-being.

Smile in a Jar Carbon / Усмивка в бурканче - Натурална минерална паста за зъби без пяна спада към козметичната категория „Продукти за грижа за зъбите“Продуктът е предназначен за цялостна профилактика на устната кухина. Осигурява оптимално почистване на зъбите и защита на венците.

Предназначение:

Ефективно почиства зъбите и устната кухина, като отстранява налепи, плака, и осигурява превенция срещу кариеси и нежелани оцветявания. Комбинацията на масла от мента пиперита, семена на коприва и кокос с инулин се грижи за стягането на венците и свежия дъх. Съчетанието на фин кокосов активен въглен, диатомична пръст, бентонит глина, калциев карбонат и сода бикарбонат подпомага реминерализацията на зъбния емайл и доставя блясък.

Употреба:

С шпатулата приложена в кутията поставете върху четката си за зъби, или в устата си количество колкото 1-2 грахови зърна. Четкайте зъбите около 2 минути и изплакнете добре. Може да задържите по-дълго пастата за зъби в устата си за допълнителна минерализация и детокс. Внимание! Внимавайте да не попадне вода в бурканчето! Това може да доведе до бактериално замърсяване на продукта. Само за външна употреба! Избягвайте пряк контакт с очите! При попадане в очите, измийте обилно с вода. Пазете от деца!

Не съдържа Флуорид

Не съдържа Limonene*

INCI: COCOS NUCIFERA OIL, BENTONITE, DIATOMACEOUS EARTH, CHARCOAL POWDER, CETEARYL OLIVATE, SORBITAN OLIVATE, CALCIUM CARBONATE, SODIUM BICARBONATE, STEVIA REBAUDIANNA LEAF EXTRACT, ERYTHRITOL, MENTHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, INULIN, URTICA DIOTICA SEED OIL, TOCOPHEROL, HELIANTHUS ANNUS SEED OIL, MENTHA PIPERITA OIL, SODIUM BENZOATE

Тъмен стъклен буркан/амбър с метална/черна капачка, 50 гр количество, етикет, бамбукова шпатула - гравирана (без боя), кутия биоразградима хартия/картон, хартиена вложка.

Състав и ползи:

100% био натурално студено пресовано Кокосовото масло (хранителен клас) С антибактериалните и противогъбичните свойства, благодарение на които то може да се използва и за почистване на устната кухина. Има избелващи зъбите свойства. Кокосовото масло не само атакува вредните бактерии в устната кухина, но може да намали натрупването на плака, да предотврати образуване на кариес и да се бори с проблеми на венците.

Активният въглен от кокосови орехи (хранителен клас): се използва за извеждане на различни токсини и химикали от организма. Той се добива от различни източници, най-често от изгоряло дърво или торф, но напоследък най-предпочитан е изцяло натуралният активен въглен, иззет от кокосови черупки. Всяка частица съдържа много малки камери и кухини, които "улавят" или обвързват нежеланите материали, които се задържат и образуват и натрупват в устната кухина, междузъбните пространства, по езика, и така се изхвърлят от тялото. Активният въглен от кокосов орех все повече набира популярност и като средство за избелване на зъбите като алтернатива на други избелващи продукти. Той подпомага премахването на петната и неприятния дъх, които са в следствие от консумацията на кафе, червено вино и тютюнопушене.

MCT* (хранителен клас) Средноверижни триглицериди от кокосово масло: е безопасен и ефективен начин за поддържане на зъбите и венците здрави и чисти.

Маслиново масло: значително намаляване на бактериите и плаката, причиняващи гингивит. Джабуренето с масло е друг естествен начин за борба с проблемите на венците.

Диатомична пръст (хранителен клас): за подобряване на ефективността и за избелване на зъбите. Отстранява петна. Тя помага за премахването на плаката и зъбния камък и за предотвратяване или подобряване състоянието при пародонтоза (заболяване на венците) и гингивит (възпаление на венците). Съдържа най-важния елемент на планетата Силиций. Диатомичната пръст подпомага заздравяването на зъбите чрез реминерализация и е нежен абразив, който спомага за премахване на натрупаните петна по зъбите.

Бентонитовата глина (хранителен клас): се използва от десетилетия като средство за подобряване състоянието на многобройни здравословни състояния. Детоксикиращо средство. Помощ в борбата с неприятните състояния на венците чрез укрепване на естествения имунитет на организма и детоксикиращия си ефект. Действа стягащо. За премахване на зъбен камък и почиства зъбите, междузъбните пространства и венците.

Калциев карбонат: Доказано е, че финият калциев карбонат се справя отлично с отстраняване плака и това може също да повлияе върху образуването на кариеса, като неутрализира вредните киселини, плаката и едновременно освобождава калций, който заздравява емайла и зъбите.

Масло от семена на коприва 100 % чисто студенопресовано масло от семена на коприва: Съдържа уникални растителни екстракти, богати на активни вещества, които са от изключително значение за тонизиране на епителните клетки и кръвоснабдяването на кожата. Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е дала на човек. Копривата е източник на витамини А, С и Е, желязо, калций, магнезий, силиций, фосфати и минерали. Копривата съдържа и повече витамин С от някои култивирани растения. Вит. С спомага за намаляване кървенето на венците. Маслото от коприва има кръвоспиращо действие. За устна хигиена се използва при кръвотечения и раздразнени кървящи венци. Копривата съдържа много силиций. Силицият представлява основната съставка за изграждане на човешкия организъм, съдържа се в костите и в съединителната тъкан. Функционира като предпазващ фактор за костите и за стените на кръвоносните съдове. Липсата на силиций е причина стените на кръвоносните съдове да са слаби и част от капилярите остават запушени. Маслото от семена на коприва също така има възстановително и противовъзпалително действие.

Мента пиперита: Полезни свойства - противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, тонизиращо, освежаващо и други. Облекчава болки в гърлото и затова е полезно средство при настинка, грип, синузит, астма, бронхит и други. Облекчава алергии – маслото е много ефективно за релаксиране на мускулите в носоглътката, почиства от полени; Освежава дъха и намалява образуването на зъбен кариес – това свойство е познато от над 1000 години практика с маслото; Облекчава болката при растежа на зъби при малки деца.

Еритритол и стевия: Не уврежда зъбите. Тези съставки действат като почистващ зъбите агент, тъй като може да премахне плаката върху тях. Забавят процесите на стареене. Еритритол има способността да отстранява свободните радикали, които унищожават здравите клетки. Тъй като съдържа антиоксиданти, употребата му забавя процеса на стареене иукрепва имунната система. Стевията е продукт, получен от растението стевия. Тя е 250-300 пъти по-сладка от обикновената захар. Безопасна е за употреба, особено от диабетици, деца, бременни жени и пациенти с изразени алергични реакции. Ефектът на стевията върху оралното здраве - тя е благоприятно средство за зъбите. Това се дължи на факта, че не съдържа въглехидратна съставка. Има проучвания, които доказват, че стевията не увеличава киселиността в устната кухина и с това подпомага оралното здраве.

Инулин: Натуралният пребиотик в пастата за зъби Smile in a jar Carbon – инулин, е извлечен от корените на растението цикория. Растение известно, че е с най-богатото съдържание на полезни фибри. Когато балансът между полезни и вредни бактерии се измести, поради лоша диета, лоша хигиена на устната кухина и други здравословни проблеми, това може да доведе до превес на вредните бактерии. Този дисбаланс резултира в лош дъх, кариеси, заболяване на венците и дори загуба на зъби.

Микробиомът в устната кухина е естествен и полезен, и поради тази причина трябва да бъде поддържан в отличен баланс и здраве. Оралният микробиом е съвкупност от всички бактерии в устата (добри и лоши), и техните гени. Той е втората по големина микробна общност при хората, след тази в червата. Микробите, населяващи устната кухина, играят важна роля за функциите като храносмилане, регулиране на кръвното налягане и поддържане на структурата на зъбите. В устната кухина нормалният орален микробиом предотвратява навлизането на външни микроби, някои от които потенциални патогенни, и допринася за изграждане на защитните сили на организма.

Високата ефективност на пастата се постига и от микропулверизирани частици сода бикарбонат, които почистват емайла на зъбите, като не го увреждат и не дразнят венците. При избелването се постига добър контрол благодарение на по-малкият размер на активните частици, който осигурява проникването им в дълбочина. Избелващата паста за зъби със сода бикарбонат неутрализира киселините, регулира рН в устната кухина и спомага за подсилване на естествения бял цвят на зъбите.

Микс от токофероли (Витамин Е) - антиоксидант

Quick Order Without registration
I agree with terms and conditions and privacy policy of the site.
The order is sent. We will call you for more information.