Smile in a jar Carbon Натурална минерална паста за зъби

Smile in a jar Carbon Натурална минерална паста за зъби

27 March 2022

Кокосовото масло е ценно и заради антибактериалните и противогъбичните си свойства, благодарение на които то може да се използва и за почистване на устната кухина. Елиминира бактериите, причиняващи лош дъх, а когато се използва редовно, може да има избелващи зъбите свойства. Кокосовото масло не само атакува вредните бактерии в устата ви, но може да намали натрупването на плака, да предотврати образуване на кариес и да се бори с проблеми на венците. Поради тези причини миенето и джабуренето на зъбите с кокосово масло може значително да подобри състоянието на устната кухина и зъбите.

MCT* Средноверижни триглицериди от кокосово масло - използването за джабурене на масло с MCT масло е безопасен и ефективен начин за поддържане на зъбите и венците здрави и чисти. В проучване, публикувано от Journal of Oral Health and Community Dentistry, изследователите сравняват ефективността на джабуренето с маслото с други форми на хигиена.

Маслиново масло: Изследователите твърдят, че хората, които масажират венците си със зехтин всеки ден в продължение на три седмици, имат значително намаляване на бактериите и плаката, причиняващи гингивит. Джабуренето с масло е друг естествен начин за борба с проблемите на венците.

Диатомична пръст Diatomaceous Earth за подобряване на ефективността и за избелване на зъбите. Отстранява петна. Тя помага за премахването на плаката и зъбния камък и за предотвратяване или подобряване на състоянието при пародонтоза (заболяване на венците) и гингивит (възпаление на венците). Съдържа най-важния елемент на планетата Силиций. Диатомичната пръст подпомага заздравяването на зъбите чрез реминерализация и е нежен абразив, който спомага за премахване на натрупаните петна по зъбите. Фината диатомична пръст може да се използва като безопасен и нежен ексфолиатор.

Бентонитовата глина : се използва от десетилетия като средство за подобряване състоянието на многобройни здравословни състояния и действа като детоксикиращо средство, за да помогне в борбата с неприятните състояния на венците чрез укрепване на естествения имунитет на организма и детоксикиращия си ефект. Действа стягащо, като помага за премахване на зъбен камък и почиства зъбите, междузъбните пространства и венците.

Калциев карбонат: Доказано е, че финият калциев карбонат се справя отлично с отстраняване плака и това може също да повлияе върху образуването на кариеса, като неутрализира вредните киселини, плаката и едновременно освобождава калций, който заздравява емайла и зъбите.

Масло от семена на коприва 100 % чисто студенопресовано масло от семена на коприва.
Съдържа уникални растителни екстракти, богати на активни вещества, които са от изключително значение за тонизиране на епителните клетки и кръвоснабдяването на кожата.
Масло от семена на коприва е богато на витамини А, С, Е, желязо, магнезий, калций, хистамин и ценният силиций.

Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е дала на човек. Копривата е източник на витамини А, С и Е, желязо, калций, магнезий, силиций, хистамин, фосфати и минерали. Копривата съдържа и повече витамин С от някои култивирани растения. Маслото от коприва има кръвоспиращо действие. За устна хигиена се използва при кръвотечения и раздразнени кървящи венци. Копривата съдържа много силиций. Силицият представлява основната съставка за изграждане на човешкия организъм, съдържа се в костите и в съединителната тъкан. Функционира като предпазващ фактор за костите и за стените на кръвоносните съдове. Липсата на силиций е причина стените на кръвоносните съдове да са слаби и част от капилярите остават запушени. Маслото от семена на коприва също така има възстановително и антивъзпалително действие.

Мента пиперита:

Ментон: 22,46 % Ментол: 58,21 % Пиперитон: 1,81 % Исо-ментон: 8,62 % Алфа-терпинеол: 0,88 % Бета кариофилен: 1,77 % Линалол: 0,37 %

Ментовото масло се получава чрез парна дестилация от свежи надземни части на ментата. Най-активните компоненти са ментол и ментон. Много малко са проблемите, на които това масло не може да помогне. Полезни свойства: противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, тонизиращо, освежаващо и други. Облекчава болки в гърлото и затова е полезно средство при настинка, грип, синузит, астма, бронхит и други. Облекчава алергии – маслото е много ефективно за релаксиране на мускулите в носоглътката, почиства от полени; Освежава дъха и намалява образуването на зъбен кариес – това свойство е познато от над 1000 години практика с маслото; Облекчава болката при растежа на зъби при малки деца.

Еритритол и стевия

Не уврежда зъбите . За разлика от захарта, която причинява кариес в големи количества, еритритол може да се приема без страх от загуба на здрава усмивка. Освен това, този продукт действа като почистващ зъбите агент, тъй като може да премахне плаката върху тях. Безопасен за деца: храносмилателната система, а в този случай еритритол може да предизвика нежелани странични ефекти. Ето защо, децата от тази възрастова група е по-добре да не дават заместители на захарта.

Забавя процесите на стареене. Еритритол има способността да отстранява свободните радикали, които унищожават здравите клетки. Тъй като съдържа антиоксиданти, употребата му забавя процеса на стареене иукрепва имунната система.

Стевията е продукт, получен от растението стевия. Тя е 250-300 пъти по-сладка от обикновената захар. Стевията се прилага в голям брой продукти като напитки без захар, сладка, плодови млека, десерти, шоколади, бира.

Ефектите на стевията върху целия организъм: Хубавото е, че тя не съдържа калории и въглехидрати, гликемичният индекс е 0 и не увеличава нивото на кръвната захар.

Безопасна е за употреба, особено от диабетици, деца, бременни жени и пациенти с изразени алергични реакции. Ефектът на стевията върху оралното здраве - тя е благоприятно средство за зъбите. Това се дължи на факта, че не съдържа въглехидратна съставка. Има проучвания, които доказват, че стевията не увеличава киселиността в устната кухина и с това подпомага оралното здраве.

Еритритол: е бял прах, познат със своя характерен сладък вкус. Предпочитан подсладител при балансиран хранителен режим. В естествено състояние се намира в някои плодове - круши, грозде, диня и ферментирали напитки. Добива се от продукти, съдържащи нишесте. Подходящ за деца, диабетици, бременни и кърмачки.

Отличен заместител на бялата захар. Белите кристали на еритриола приличат на захар и той е само с около 25-35% по-малко сладък от захарта.

Инулин:

Натуралният пребиотик в пастата за зъби Smile in a jar Carbon – инулин, е извлечен от корените на растението цикория. Растение известно, че е с най-богатото съдържание на полезни фибри.
Когато балансът между полезни и вредни бактерии се измести, поради лоша диета, лоша хигиена на устната кухина и други здравословни проблеми, това може да доведе до превес на вредните бактерии.

Този дисбаланс резултира в лош дъх, кариеси, заболяване на венците и дори загуба на зъби. Микробиомът в устната кухина е естествен и полезен, и поради тази причина трябва да бъде поддържан в отличен баланс и здраве.

Оралният микробиом е съвкупност от всички бактерии в устата (добри и лоши), и техните гени. Той е втората по големина микробна общност при хората, след тази в червата.
Микробите, населяващи устната кухина, играят важна роля за функциите като храносмилане, регулиране на кръвното налягане и поддържане на структурата на зъбите. В устната кухина нормалният орален микробиом предотвратява навлизането на външни микроби, някои от които потенциални патогенни, и допринася за изграждане на защитните сили на организма.

Високата ефективност на пастата се постига и от микропулверизирани частици сода бикарбонат, които почистват емайла на зъбите, като не го увреждат и не дразнят венците. При избелването се постига добър контрол благодарение на по-малкият размер на активните частици, който осигурява проникването им в дълбочина.

Избелващата паста за зъби със сода бикарбонат неутрализира киселините, регулира рН в устната кухина и спомага за подсилване на естествения бял цвят на зъбите.

Характеристики:

*Натурална минерална паста за зъби без пяна
Без/ не съдържа: парабени, флуорид, фталати, триклозан, SLS, силикони, глицерин, животински продукти. Не съдържа изкуствени оцветители и аромати.
Вид продукти: Натурална грижа за зъбите и устната кухина

http://www.nsbytanyakoleva.eu

#naturesoulcosmetics

Нутриционист Таня Колева – Всичко за микробиома в устната кухина

read more

Представяме Ви една малка част от отзивите на нашите доволни клиенти https://shorturl.at/mwFMT

read more

Нежна, свръхконцентрирана обогатена с пребиотици паста за зъби, тествана в период от 2 години, за да се грижи за вашия орален микробиом и да поддържа резидентните добри бактерии в устата ви. Нашата натурална, минерална, пребиотична паста за зъби е формулирана с мисъл за чувствителните зъби

read more

Ако се интересувате от по-естествен начин на живот, вероятно сте направили промени, като заменяте химическите почистващи продукти с по-екологични, обръщате по-голямо внимание на съставките, етикетите, на храните или търсите продукти за лична хигиена, които са лишени от думи, които не можете да произнесете.  Ако пастата за зъби е следващата във вашия списък с изцяло натурални съставки, ние от Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva сме се погрижили да получите най-добрата грижа за зъбите и устната кухина. 

read more

100% био натурално студено пресовано Кокосовото масло: С антибактериалните и противогъбичните свойства, благодарение на които то може да се използва и за почистване на устната кухина.

read more