Нутриционист Таня Колева – Всичко за микробиома в устната кухина

Нутриционист Таня Колева – Всичко за микробиома в устната кухина

1 юли 2023

Прочетете цялата публикация тук:

https://366.bg/blog/nutriczionist-tanya-koleva-vsichko-za-mikrobioma-v-ustnata-kuhina/ Таня Колева

Таня Колева е нутриционист и козметичен формулатор. Завършила е успешно обучения в Oxford, WUR, курсове в Harvard Medical School и други. Сертифицирана е от Академия за формулиране на козметика и е вписана в Британската колегия. 

Защитава отлично квалификации – Натуропатия и Фитотерапия/Наука за лечебните растения. Продължава да учи и да се усъвършенства в сферата си на работа в Медицинския университет в родния град Бургас “Проф. д-р Асен Златаров”. Участвала е и е изнасяла лекции в многобройни събеседвания и конференции у нас и в чужбина. Автор на множество академични публикации. Лектор във Форбс форум – Супер жените в бизнеса. Носител на наградата Business Elite Awards 40 under 40 в Истанбул. Притежава световна награда на Wellness & wellbeing awards – Най-добра паста за зъби с активен въглен. Собственик на бранда „Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva”.

_____________________________________________________

Нутриционист и формулатор на натурална козметика Таня Колева, технолог и създател на бранда “Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva”, споделя, че определено вижда ползата от тази нова тенденция – пребиотици и пробиотици в продуктите за орална хигиена. 

„Традиционната паста за зъби съдържа много химикали за унищожаване на лошите бактерии, но също така причинява съпътстващи щети, унищожавайки и добрите бактерии“, споделя Таня Колева, нутриционист и формулатор на козметика.

Докато повечето хора са склонни да мислят, че пре- и пробиотиците са полезни за червата, нутриционист Таня Колева потвърждава, че те са полезни и за микробиома в устната кухина. Тя защитава тезата си, като обяснява как грижата за състоянието на зъбите и устната кухина е важна не само за красивата усмивка, но и за здравето на червата.

„Състояния като пародонтит – възпаление на венците, са придружени от променен орален микробиом, който благоприятства възпалителни заболявания на червата като улцерозен колит и болест на Крон“.

„Лошите бактерии могат да се скрият в дълбоките джобове на тъканта на венците и всъщност могат да живеят без кислород“, казва тя. 

Представяме Ви една малка част от отзивите на нашите доволни клиенти https://shorturl.at/mwFMT

прочети още

Нежна, свръхконцентрирана обогатена с пребиотици паста за зъби, тествана в период от 2 години, за да се грижи за вашия орален микробиом и да поддържа резидентните добри бактерии в устата ви. Нашата натурална, минерална, пребиотична паста за зъби е формулирана с мисъл за чувствителните зъби

прочети още

Ако се интересувате от по-естествен начин на живот, вероятно сте направили промени, като заменяте химическите почистващи продукти с по-екологични, обръщате по-голямо внимание на съставките, етикетите, на храните или търсите продукти за лична хигиена, които са лишени от думи, които не можете да произнесете.  Ако пастата за зъби е следващата във вашия списък с изцяло натурални съставки, ние от Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva сме се погрижили да получите най-добрата грижа за зъбите и устната кухина. 

прочети още

100% био натурално студено пресовано Кокосовото масло: С антибактериалните и противогъбичните свойства, благодарение на които то може да се използва и за почистване на устната кухина.

прочети още

Кокосовото масло е ценно и заради антибактериалните и противогъбичните си свойства, благодарение на които то може да се използва и за почистване на устната кухина.

прочети още