Състав и ползи - Smile in a Jar Carbon

Състав и ползи - Smile in a Jar Carbon

27 март 2022
Smile in a Jar Carbon - Натурална минерална паста за зъби без пяна 
 
Световен Веган сертификат BeVeg
 
100% био натурално студено пресовано Кокосовото масло: С антибактериалните и противогъбичните свойства, благодарение на които то може да се използва и за почистване на устната кухина. Има избелващи зъбите свойства. Кокосовото масло не само атакува вредните бактерии в устната кухина, но може да намали натрупването на плака, да предотврати образуване на кариес и да се бори с проблеми на венците.
 
Активният въглен: се използва за извеждане на различни токсини и химикали от организма. Той се добива от различни източници, най-често от изгоряло дърво или торф, но напоследък най-предпочитан е изцяло натуралният активен въглен, иззет от кокосови черупки.
 
Всяка частица съдържа много малки камери и кухини, които "улавят" или обвързват нежеланите материали, които се задържат и образуват и натрупват в устната кухина, междузъбните пространства, по езика, и така се изхвърлят от тялото. 
 
Активният въглен от кокосов орех все повече набира популярност и като средство за избелване на зъбите като алтернатива на други избелващи продукти. Той подпомага премахването на петната и неприятния дъх, които са в следствие от консумацията на кафе, червено вино и тютюнопушене.
 
MCT* Средноверижни триглицериди от кокосово масло:  е безопасен и ефективен начин за поддържане на зъбите и венците здрави и чисти.
 
Маслиново масло: значително намаляване на бактериите и плаката, причиняващи гингивит. Джабуренето с масло е друг естествен начин за борба с проблемите на венците.
 
Диатомична пръст Diatomaceous Earth: за подобряване на ефективността и за избелване на зъбите. Отстранява петна. Тя помага за премахването на плаката и зъбния камък и за предотвратяване или подобряване състоянието при пародонтоза (заболяване на венците) и гингивит (възпаление на венците). Съдържа най-важния елемент на планетата Силиций. Диатомичната пръст подпомага заздравяването на зъбите чрез реминерализация и е нежен абразив, който спомага за премахване на натрупаните петна по зъбите. 
 
Бентонитовата глина : се използва от десетилетия като средство за подобряване състоянието на многобройни здравословни състояния. Детоксикиращо средство. Помощ в борбата с неприятните състояния на венците чрез укрепване на естествения имунитет на организма и детоксикиращия си ефект. Действа стягащо. За премахване на зъбен камък и почиства зъбите, междузъбните пространства и венците. 
 
Калциев карбонат: Доказано е, че финият калциев карбонат се справя отлично с отстраняване плака и това може също да повлияе върху образуването на кариеса, като неутрализира вредните киселини, плаката и едновременно освобождава калций, който заздравява емайла и зъбите.
 
Масло от семена на коприва 100 % чисто студенопресовано масло от семена на коприва: Съдържа уникални растителни екстракти, богати на активни вещества, които са от изключително значение за тонизиране на епителните клетки и кръвоснабдяването на кожата. Копривата е едно от най-полезните растения, които природата е дала на човек. Копривата е източник на витамини А, С и Е, желязо, калций, магнезий, силиций, фосфати и минерали. Копривата съдържа и повече витамин С от някои култивирани растения. Вит. С спомага за намаляване кървенето на венците. Маслото от коприва има кръвоспиращо действие. За устна хигиена се използва при кръвотечения и раздразнени кървящи венци. Копривата съдържа много силиций. Силицият представлява основната съставка за изграждане на човешкия организъм, съдържа се в костите и в съединителната тъкан. Функционира като предпазващ фактор за костите и за стените на кръвоносните съдове. Липсата на силиций е причина стените на кръвоносните съдове да са слаби и част от капилярите остават запушени. Маслото от семена на коприва също така има възстановително и противовъзпалително действие. 
 
Мента пиперита: Полезни свойства: противовъзпалително, антисептично, болкоуспокояващо, тонизиращо, освежаващо и други. Облекчава болки в гърлото и затова е полезно средство при настинка, грип, синузит, астма, бронхит и други. Облекчава алергии – маслото е много ефективно за релаксиране на мускулите в носоглътката, почиства от полени; Освежава дъха и намалява образуването на зъбен кариес – това свойство е познато от над 1000 години практика с маслото; Облекчава болката при растежа на зъби при малки деца.
 
Еритритол и стевия: Не уврежда зъбите. Тези съставки действат като почистващ зъбите агент,  тъй като може да премахне плаката върху тях.
Забавят процесите на стареене. Еритритол има способността да отстранява свободните радикали, които унищожават здравите клетки. Тъй като съдържа антиоксиданти, употребата му забавя процеса на стареене иукрепва имунната система.
Стевията е продукт, получен от растението стевия. Тя е 250-300 пъти по-сладка от обикновената захар. 
Безопасна е за употреба, особено от диабетици, деца, бременни жени и пациенти с изразени алергични реакции. 
Ефектът на стевията върху оралното здраве - тя е благоприятно средство за зъбите. Това се дължи на факта, че не съдържа въглехидратна съставка. Има проучвания, които доказват, че стевията не увеличава киселиността в устната кухина и с това подпомага оралното здраве.
 
Инулин: Натуралният пребиотик в пастата за зъби Smile in a jar Carbon  – инулин, е извлечен от корените на растението цикория. Растение известно, че е с най-богатото съдържание на полезни фибри. 
Когато балансът между полезни и вредни бактерии се измести, поради лоша диета, лоша хигиена на устната кухина и други здравословни проблеми, това може да доведе до превес на вредните бактерии. 
Този дисбаланс резултира в лош дъх, кариеси, заболяване на венците и дори загуба на зъби. Микробиомът в устната кухина е естествен и полезен, и поради тази причина трябва да бъде поддържан в отличен баланс и здраве. 
Оралният микробиом е съвкупност от всички бактерии в устата (добри и лоши), и техните гени. Той е втората по големина микробна общност при хората, след тази в червата.
Микробите, населяващи устната кухина, играят важна роля за функциите като храносмилане, регулиране на кръвното налягане и поддържане на структурата на зъбите. В устната кухина нормалният орален микробиом предотвратява навлизането на външни микроби, някои от които потенциални патогенни, и допринася за изграждане на защитните сили на организма. Високата ефективност на пастата се постига и от микропулверизирани частици сода бикарбонат, които почистват емайла на зъбите, като не го увреждат и не дразнят венците. При избелването се постига добър контрол благодарение на по-малкият размер на активните частици, който осигурява проникването им в дълбочина.
Избелващата паста за зъби със сода бикарбонат неутрализира киселините, регулира рН в устната кухина и спомага за подсилване на естествения бял цвят на зъбите. 
 
Микс от токофероли
 
Не съдържа Флуорид
Не съдържа Limonene* 
 
Тъмен стъклен буркан с метална капачка, 50 гр количество, биоразградим етикет, бамбукова шпатула - гравирана (без боя), кутия биоразградима хартия/картон, хартиена вложка. 

Нутриционист Таня Колева – Всичко за микробиома в устната кухина

прочети още

Представяме Ви една малка част от отзивите на нашите доволни клиенти https://shorturl.at/mwFMT

прочети още

Нежна, свръхконцентрирана обогатена с пребиотици паста за зъби, тествана в период от 2 години, за да се грижи за вашия орален микробиом и да поддържа резидентните добри бактерии в устата ви. Нашата натурална, минерална, пребиотична паста за зъби е формулирана с мисъл за чувствителните зъби

прочети още

Ако се интересувате от по-естествен начин на живот, вероятно сте направили промени, като заменяте химическите почистващи продукти с по-екологични, обръщате по-голямо внимание на съставките, етикетите, на храните или търсите продукти за лична хигиена, които са лишени от думи, които не можете да произнесете.  Ако пастата за зъби е следващата във вашия списък с изцяло натурални съставки, ние от Nature&Soul cosmetics by Tanya Koleva сме се погрижили да получите най-добрата грижа за зъбите и устната кухина. 

прочети още

Кокосовото масло е ценно и заради антибактериалните и противогъбичните си свойства, благодарение на които то може да се използва и за почистване на устната кухина.

прочети още